Nyhetsbrev Sverigedemokraterna Södertälje/Nykvarn v. 6 | Sverigedemokraterna i Södertälje

Nyhetsbrev Sverigedemokraterna Södertälje/Nykvarn v. 6

 

 

 

 

 

Sverigevänner,

Ännu en vecka har gått och vi har mötts av flera tråkiga nyheter under veckan. En lärare har blivit misshandlad av en elev i sexan och behövde uppsöka vård på grund av hjärnskakning. Dagen efter mordhotas en lärare som stoppade denna eleven av elevens storebror. Situationen på våra skolor i kommunen är katastrofal, speciellt eftersom detta inte är ett isolerat fall, utan detta är en utav många liknande fall de senaste åren. Samtidigt möts vi här i slutet av veckan av rapporter från ett par av de kommunala ålderdomshemmen om stressade medarbetare, grymma arbetsförhållanden, och svårt bristande rutiner. Det senare är någonting våra representanter har försökt uppmärksamma då de har blivit kontaktade av personal på flera hem, men majoriteten har istället för att lyssna kritiserat våra representanter för att lägga sig i, eller inte tala sanning. Nu avslöjas det att det var mycket värre än det från början verkade. Vi är bestörta att förhållanden för våra äldre i Södertälje har sjunkit så här lågt och kommer jobba för att det snabbt åtgärdas på dessa hem.

 

Informationsträff

Måndagen den 5 februari hölls ett informationsmöte för våra kandidater till kommunfullmäktige, de som är intresserade av förtroendeuppdrag eller de medlemmar som ville veta mer om hur vårt arbete i vår är planerat. Vi introducerade vår tidsplan för utbildningar och träffar under våren, och vilka föreläsare vi har bjudit in. Mer information om dessa kommer komma framöver för alla som är intresserade av att delta. Det var många som kom och det blev många trevliga diskussioner och samtal under och efter mötet.

 

Utbildning i den kommunalpolitiska verktygslådan

Nu på lördag, den 10 februari, kl 12:00-15:00 kommer den första utbildningen i den kommunalpolitiska verktygslådan att hållas. Syftet är att ge våra kommande företrädare kunskapen som behövs för att göra ett bra arbete från början i den politiska sfären, så att ingen ska behöva känna sig osäker när det väl blir på riktigt. Utbildningen hålls av vår riksombudsman Mikael Strandman.

Detta är främst riktat mot de som kandiderar i valet i höst, men också för de som är intresserade av förtroendeuppdrag i framtiden. Alla som vill är välkomna att komma, vi bjuder på smörgås och dryck under utbildningen.

 

Denna är den första av fyra föreläsningar, och dessa kommer att pågå nu under de närmaste veckorna. Inför varje utbildning kommer en separat inbjudan att skickas ut till alla medlemmar.

 

————————————————————————————————-

 

Andreas Birgersson

Politisk Sekreterare

Sverigedemokraterna Södertälje/Nykvarn

 

andreas.birgersson@sd.se

070-621 56 21