Nyhetsbrev v. 37 | Sverigedemokraterna i Södertälje

Nyhetsbrev v. 37

Det är mycket som har hänt denna veckan. Vi har precis sett resultatet av ett historiskt högt valdeltagande i kyrkovalet. Vi hade ett väldigt produktivt möte med Säkerhetssamordnaren i Södertälje kommun tillsammans med vår nämndgrupp, samtidigt som budgetarbetet fortskrider.

 

Kyrkovalet 2017

Det är nog få som missat helgens kyrkoval då det har skrivits mycket både i traditionell media och även mycket i sociala medier. Alla har nog undrat över hur det skulle gå för oss Sverigedemokrater men även de som hoppas på att det inte skulle gå bra för oss. Nu har alla röster räknats och vi har facit i hand. Alla våra kandidater som har ställt upp har fått plats i respektive kyrkofullmäktige!

 

Resultatet blev följande:

 

  • I Järna-Vårdinge Pastorat har vi fått 10,15% av rösterna och erhåller 3 mandat. Våra 2 kandidater Joachim Hagström och Sven-Erik Jernberg har båda fått plats.

 

  • I Södertälje Pastorat fick vi 9,71% av rösterna och kommer erhålla 3 mandat, därav säkrat platsen för vår kandidat Stig Johansson.

 

  • För Turinge-Taxinge församling fick vi 9,88% av rösterna vilket resulterar i 2 mandat. Patrick Claesson som är vår kandidat till kyrkofullmäktige i församlingen har då säkrat sin plats.

 

  • I Stiftsfullmäktige fick Sverigedemokraterna 9,72% av rösterna och fick 6 mandat. Tyvärr innebär det att vår kandidat Patrick Claesson inte fick en plats där då han var nr. 7 på listan.

 

Vi önskar alla våra kandidater lycka till i deras kommande arbete inom kyrkofullmäktige i deras respektive pastorat eller församling. Vi önskar även de kandidater i stiftet och i kyrkomötet från övriga föreningar lycka till att stävja den vänstersocialistiska agendan i Kyrkan och hoppas att de i samarbete med andra grupper ska kunna vända fokus till att bevara vår Svenska Tro och våra Traditioner.

 

Vi har generellt sett ökat i hela landet och är tillsammans med Centern den grupp som ökat mest. Andra försöker nu att analysera vilken innebörd detta har på det allmänna valet nästa år, men ingen behöver vara orolig. Valdeltagandet ökade, vilket är väldigt positivt, men det var fortsatt lågt. Därför ska man vara försiktig med vilka paralleller man drar på just procentsatsen av resultatet. Dessutom är vi det parti som har lägst andel medlemmar i Svenska Kyrkan av de partier som ställde upp. Där ca 90% av centerpartiets medlemmar också är medlemmar i Svenska Kyrkan, medans hos Sverigedemokraterna är den siffran närmare 60%. Det kan däremot konstateras att vi har varit väldigt framgångsrika på att mobilisera våra väljare. Överlag fördubblades antalet personer som röstade på oss, från ca 40 000 till 85 000 nationellt. Eftersom valdeltagandet ökade generellt sett resulterade det inte till en dubblering i procent tyvärr. För oss visar det på att inför valet om ett år, kan vi med rätt stor sannolikhet räkna med en fördubbling av antalet röster.

 

Möte med Södertälje kommuns säkerhetssamordnare

Michael McCarthy är säkerhetssamordnare i Södertälje Kommun. Vi har tidigare haft möte med honom där vi har diskuterat säkerheten och tryggheten i Södertälje. Vi är faktiskt det enda parti som regelbundet har bjudit in honom att prata om problemen och åtgärderna som görs i Södertälje för att öka tryggheten. Det var en väldigt givande diskussion där det diskuterades ordningsvakter, Södertäljes fysiska miljö, fyrverkerier, bilbränder, och en del annat. Vi luftade lite av våra förslag om kamerabevakning och hur det skulle kunna implementeras effektivt, och om begreppet Trygghet. Vi har gott förtroende för Michaels kompetens och är glada att det finns en tjänsteman som är villig att sitta ner och ordentligt diskutera problem och vilka lösningar som skulle kunna fungera utan att ideologier ska komma i vägen.

 

——————————————————–

 

Glöm inte att dela med er av nyhetsbrevet till andra som kanske skulle vara intresserade.

 

Andreas Birgersson

Politisk Sekreterare

Sverigedemokraterna Södertälje/Nykvarn

 

andreas.birgersson@sd.se

070-621 56 21